Royal Beach Concert 2010

Royal Beach Concert 2010

Royal Beach Concert

BON JOVI hoofdact eerste editie BankGiro Loterij Royal Beach Concert Scheveningen Op zaterdag 5 juni 2010 vindt op het strand van Scheveningen de eerste editie van het BankGiro Loterij Royal Beach Concert plaats, een van de grootste openluchtconcerten van Europa. Ieder jaar wordt een internationale wereldartiest of band in Scheveningen uitgenodigd voor een spectaculair strandconcert. De eerste editie wordt afgetrapt door niemand minder dan BON JOVI.

De band doet dit jaar alleen een Amerikaanse tour en speelt in Europa diverse malen voor een volledig uitverkocht O2 stadion in London. Naast de hoofdact Bon Jovi treedt ook de Haagse band Kane op. De aftrap van het concert wordt verzorgd door Di-Rect.

Zoektocht naar voorprogramma Bon Jovi, Kane en Di-Rect Radio Veronica is een online zoektocht gestart naar talent met kwaliteit én lef. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich solo of met band inschrijven voor de Royal Beach Contest door zijn of haar filmpje te uploaden via www.radioveronica.nl . De winnaar treedt 5 juni op in het voorprogramma van Bon Jovi, Kane en Di-Rect tijdens het BankGiro Loterij Royal Beach Concert in Scheveningen.

Elke vrijdag maakt dj Patrick Kicken tijdens zijn programma Kicken’s Volle Vrijdag Show een weekwinnaar bekend. Deze weekwinnaar wordt uitgeroepen op basis van de hoeveelheid stemmen via de website. De vakjury beoordeelt vervolgens alle weekwinnaars op zangtalent, kwaliteit en performance. Op vrijdag 28 mei maken zij in Kicken’s Volle Vrijdag Show bekend welke weekwinnaar de openingsact wordt van de eerste editie van dit spectaculaire concert.

BankGiro Loterij Royal Beach Concert Het BankGiro Loterij Royal Beach Concert is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ieder jaar een internationale wereldartiest of band in Scheveningen wordt uitgenodigd voor een groots en spectaculair strandconcert. Dit jaar vindt het concert plaats op 5 juni van 12.00 uur tot 21.00 uur. Voor de VIP gasten is er een Royal Afterparty in het Kuhrhaus Scheveningen.

Gratis kaart via deelname BankGiro Loterij Het officiële kaartverkoopkanaal van het Royal Beach Concert is www.royalbeachconcert.nl . Kaarten in de vrije verkoop zijn verkrijgbaar vanaf € 55,-. Wie via deze website voor drie maanden deelnemer wordt van de BankGiro Loterij, ontvangt per lot een gratis kaartje voor het concert en betaalt dan slechts €24,75.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Meer dan 800.000 deelnemers leggen elke maand 8,25 euro per lot in om geld en andere mooie prijzen te winnen, maar ook om cultuur in Nederland te steunen. De helft van die inleg gaat namelijk naar organisaties in Nederland die zich inzetten voor ons culturele erfgoed. In 2008 brachten de deelnemers ruim 58 miljoen euro voor cultuur bij elkaar.

Bon Jovi verkocht inmiddels meer dan 120 miljoen albums. Met ruim 34 miljoen fans in 50 landen mag deze band zich één van allergrootste bands ter wereld noemen. Hun nieuwe album The Circle stond in vele landen direct na de release op nummer 1.

Kane stond onlangs hoog in de hitlijsten met de titelsong van de film Komt een vrouw bij de dokter. Dit nummer is afkomstig van hun vijfde studioalbum No Surrender.

Di-Rect werd in 1999 opgericht en verwierf bekendheid met hits als Just the way I do, Inside my head, She en Rollercoaster. In maart 2009 stapte leadzanger Tim Akkerman uit de band en werd na een zoektocht op televisie vervangen door Marcel Veenendaal.